Ny medlem i familjen

Hej Bloggen,

Nu tänkte jag prata lite mer om vad som är bra att tänka på när man införskaffat sig det viktigaste tillbehören och få hem sin nya pärla. Hur tar jag hand om min hund på bästa sätt för att den ska må bra och ha ett roligt liv.

De sakerna man bör tänka igenom extra noga är vilket sort foder, när ska man gå ut på promenad och när finns tid för lek och skoj.

Foder

Som ni har märkt när det är dags för handling är att det finns oändligt mycket olika sorters foder att köpa. Det jag gör och skulle rekommendera er att göra är att laga mat till hunden, alltså inte köpa färdigmat. Det är billigare och du slipper det svåra beslutat att välja det rätt märke, sort osv. Jag gör helt enkelt så att om jag lagar en passande maträtt hemma, det kan vara allt från kött i alla former, benfri fisk, morötter, potatis och ris med mera så fryser jag in så det finns mat för en vecka eller så länge det kan vara fräscht. Jag brukar faktiskt även köpa lite enkel och smidigt torrfoder om det skulle krisa och jag inte har något färdig hon kan få 🙂

Promenad

Hur ska du lägga upp tiden så att din hund får motionen den behöver så den inte går upp i vikt eller få för lite rörelse om dagen. Jag gjorde så i början att Pepsi fick följa med till jobbet så att jag kunde vara med henne mycket, men nu lämnar jag faktiskt över henne till min mormor varje jobbdag. Jag går en promenad innan jobbet och en eller två på kvällen när jag kommer hem. Det fungerar faktiskt bra och det är trevligt att ut och röra på sig iom att jag har ett kontorsjobb.

Lek och skoj

Det är viktigt att man inte glömmer att leka mycket med hunden, speciellt vid ung ålder men även när hunden blir lite äldre. Finns det någon möjlighet att hunden får träffa andra hundar, eller leka med barn så är det såklart toppen.

Hoppas ni får en trevlig vecka! Ha det bra/ Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × tre =