Tillbehör till den nya familjemedlemmen

Hallå där,

Nu när vi tagit fram kostnader och vilken typ av hund man vill skaffa tänkte jag passa på att skriva lite om vilka tillbehör som kan vara nödvändiga att införskaffa. Det vanligaste tillbehören man börjar med är hundbädd, koppel, hundhalsband och hundben.

Hundbädd

Det flesta kanske inte anser att hundbäddar är ett viktigt tillbehör, men det är det faktiskt. Man måste vara noggrann så att storleken blir rätt och att materialet är bra för din hund.

Jag kan faktiskt tipsa om en bra sida som min kusin har där han har information om hundbäddar. Den hittar ni här

Koppel

Det finns många olika sorters koppel att köpa. Det finns långa/ korta med hård lina eller utdragbar lina som kan vara både kort och långt.

Hundhalsband

Först och främst bör man införskaffa ett vanligt hundhalsband från vilken hundaffär som helst, men man bör även överväga ett antifästinghalsband som skyddar hunden mot att fästingar sätter sig fast. En annan sorts halsband som finns att köpa är en sort sele som fästs på hundens kropp för att förhindra att halsen skadas om man behöver dra mycket i kopplet.

Hundben

Det finns även olika sorters hundben som sägs vara olika bra för hundens tänder och det håller även olika länge. Jag skulle rekommendera att antingen gå till en vanlig hundaffär och fråga där, för de är faktiskt kunnigare än man tror. Jag skulle även tipsa om att söka runt lite själv, för det finns mycket spridd information om vad som är bra. Så det är bättre att skapa sig egen uppfattning.

//Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × ett =